Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ramen z makaronem soba po polsku

Opis wykonania

Każdy kto uwielbia rosół powinien spróbować Ramen. Do Japonii mamy daleko, a tym bardziej do wyszukanych składników, stąd polska odsłona tego dania. Dania orientalne można tak zmodyfikować, by stały się bardziej polskie.

Przygotowujemy wywar: 1. Do wody wrzucamy mostek, zagotowujemy. Zbieramy ścięte białko z mięsa i usuwamy je. 2. Dodajemy wszystkie warzywa i przyprawy. 3. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 2-3 godziny na tlącym się ogniu do zmięknięcia mięsa. 4. Odcedzamy wywar. 5. Zostawiamy mięso. Dodatki: 1. Marchewkę kroimy w słupki. 2. Mięso oddzielamy od mostka i kroimy na małe kawałki. 3. Czosnek szatkujemy lub przeciskamy przez praskę. 4. Trzemy na tarce o mały oczku świeżt imbir. 5. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy przygotowamy wyżej składniki. 6. Smażymy ok 3-4min na dużym ogniu, pod koniec dodając sos sojowy, sos woochester, pieprz cayenne. W zależności od posiadanego czasu, mam dwa sposoby dalszego postępowania. I. 7. W osobnym garnku zagotowujemy wodę i przygotowujemy makaron wg przpeisu na opakowaniu. 8. Kroimy pieczarki, wrzucamy je do gotującego się wywaru na 2-5min. 9. W osobnym garnku zagotowujemy wodę i wbijamy jajka, gotujemy 2-2,5min. 10. W głebokim talerzu wykładamy makaron. Zalewamy wywarem z pieczarkami. Dodajemy przesmażoną marchewkę z mięsem. 11. Posypoujemy szczypiorkiem. II. W gotującym się wywarze gotujemy makron z pieczarkami, dodajemy jajka i czekamy 2-2,5min.