Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Rostbef śródziemnomorski

Opis wykonania

Rostbef z ziemniakami, włoszczyzną, czerwoną papryką, cukinią, bakłażanem i pomidorami.

Ziemniaki i warzywa umyć oraz pokroić w drobną kostkę. Marchew i ziemniaki ułożyć w dużej formie. Opłukać pieczeń w zimnej wodzie i osuszyć pęczek włoszczyzny papierowym ręcznikiem. Stronę z tłuszczykiem naciąć w romby. Pieczeń ze wszystkich stron dobrze przyprawić. Stroną z tłuszczykiem w dół dodać do ziemniaków i marchwi. Mięso w otwartej formie gotować i zrumienić w podany sposób. PO 25 minutach\ odwrócić. Pozostałe warzywa wymieszać z przyprawami,obłożyć pieczeń i gotować w dalszym ciągu.
Sposób nastawiania: gorące powietrze 170—190⁰C oraz mikrofalówka 180 W, 25 minut oraz 90 W, 35-45 minut.