Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rostbef z ziemniakami, włoszczyzną, czerwoną papryką, cukinią, bakłażanem i pomidorami.

Składniki

500 g ziemniaków
pęczek włoszczyzny (marchew, seler, dymka)
cebula (ok. 120 g)
czerwona papryka (150 g)
mały bakłażan (ok. 300 g)
mała cukinia (100 g)
pomidory
sól
pieprz
ząbki czosnku
1 kg rostbefu
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczka ziół prowansalskich
sól
pieprz

Opis wykonania

Ziemniaki i warzywa umyć oraz pokroić w drobną kostkę. Marchew i ziemniaki ułożyć w dużej formie. Opłukać pieczeń w zimnej wodzie i osuszyć pęczek włoszczyzny papierowym ręcznikiem. Stronę z tłuszczykiem naciąć w romby. Pieczeń ze wszystkich stron dobrze przyprawić. Stroną z tłuszczykiem w dół dodać do ziemniaków i marchwi. Mięso w otwartej formie gotować i zrumienić w podany sposób. PO 25 minutach\ odwrócić. Pozostałe warzywa wymieszać z przyprawami,obłożyć pieczeń i gotować w dalszym ciągu. Sposób nastawiania: gorące powietrze 170—190⁰C oraz mikrofalówka 180 W, 25 minut oraz 90 W, 35-45 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Przepyszny🙂podałam z ziemniakami 👍