Ryba z piekarnika
4 porcje
60 min
Łatwe
4.33 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Ryba z piekarnika
Ryba z piekarnika
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filety rybne dokładnie umyj w zimniej wodzie, osusz papierowym ręcznikiem i skrop sokiem z połowy cytryny.
Rybę ułóż na arkuszach folii aluminiowej (na tyle dużych, aby można było bez problemu zawinąć całe kawałki). Następnie, oprósz po obu stronach pieprzem i solą, a na wierzchu posyp posiekanym koperkiem i delikatnie skrop oliwą z oliwek.
Porada
Jak dobrać temperaturę pieczenia do wagi dania? Nie musisz się już nad tym zastanawiać! Pozwól systemowi AutoPilot w piekarnikach marki Bosch zrobić to za siebie.
Zawiń filety w folię formując z niej koperty.
Do nagrzanego do temperatury 190 stopniu piekarnika włóż zawiniętą rybę i piecz około 40 minut. Po upieczeniu, ułóż na każdym z kawałków po gałązce świeżej bazylii.
Komentarze