Ryż po meksykańsku
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Ryż po meksykańsku
Ryż po meksykańsku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na patelni z oliwą zeszklij cebulę, dodaj czosnek, po chwili ryż. Dodaj paprykę i pomidory, mieszaj i podsmażaj do lekkiego zbrązowienia ryżu.
Całość zalej bulionem, wymieszaj, zmniejsz moc płyty grzewczej do minimum, przykryj pokrywką i smaż kolejne 15–20 minut, czasem mieszając do momentu wchłonięcia bulionu.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
Podawaj jako dodatek do dań meksykańskich lub samodzielny posiłek. Smacznego!
Komentarze