


Aromatyczny grillowany kurczak, chrupiąca sałata i kremowy, wyrazisty sos. To połączenie, które przypadnie do gustu każdemu. Spróbujesz?
Piersi z kurczaka umyj i osusz, pokrój w połowie wysokości na 2 części, przełóż do miski. Przygotuj marynatę do kurczaka z oliwy z oliwek, słodkiej papryki, rozgniecionych ząbków czosnku oraz sól. Całość dobrze wymieszaj, przełóż do worka próżniowego i dokładnie zamknij. Użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza. Odstaw na 30 minut do marynowania.
Dobrze rozgrzej płytę grillową, ułóż zamarynowane kawałki kurczaka, grilluj z każdej strony do zarumienienia.
Przygotuj sos: w bidonie blendera delikatnie zmiksuj majonez, anchois, musztardę, sos worcestershire, sok z cytryny (jeśli będzie taka potrzeba, dodaj soli).
Na połówkach grillowanej sałaty układaj kawałki kurczaka, całość polej sosem i udekoruj plastrami parmezanu.