Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosta, pyszna i szybka sałatka!

Składniki

1 szt. papryki czerwonej
1 szt. cebuli czerwonej
1 szt. ogórka zielonego
1 szt. sałaty lodowej
pomidorki koktajlowe
2-3 szt. jajek ugotowanych na twardo
czarne oliwki
1 opakowanie sera feta
oliwa z oliwek
- do smaku świeże/suszone zioła (bazylia, oregano)

Opis wykonania

  1. Sałatę lodową dobrze umyć, wysuszyć, porozdzielać liście i wrzucić porwane do miski.
  2. Wszystkie warzywa myjemy, jeśli wymagają obierania ze skórki, to obieramy, następnie kroimy w dowolny sposób.
  3. Ser feta możemy pokroić albo połamać i wrzucić do miski.
  4. Jajka obrać ze skorupek, pokroić i dorzucić do miski z pozostałymi składnikami.
  5. Oliwę z oliwek wymieszać dokładnie z ziołami suszonymi i polać po całej sałatce.
  6. Ozdobić świeżymi ziołami.

Sałatka grecka od DJ Wiki z Cooking Challenge - zdjęcie 1

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
Bardzo lubię sałatkę grecką więc chciałam wypróbować wersję z jajkiem. Chyba jednak jajko zostawię do innych sałatek a w greckiej zostawię fetę i warzywa.
Patrycja Lewandowska
smaczna i szybka do przygotowania sałatka
Marta
Tą sałatkę każdy zna, fajny pomysł na urozmaicenie jej jajkiem.
Radosław
Moja ulubiona sałatka. Ja jednak wolę jajko drobno posiekane aby je czuć w każdym kęsie
Maria Izabela
Dobra, ale do jajka w tej sałatce się nie przekonam ;)
Dąbrówka
Jak dla mnie świetny pomysł. Delikatny smak jajek Dobrze łączy się z kwasowością oliwek i słonym smakiem fety.
Ewusia1222
Bardzo smaczne ale zamiast jajka dałam makaron :)