Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sałatka kalafiorowa

Składniki

1 szt. kalafior
150 dkg Ser feta
2 szt. jajka
1 szt. papryka
3 szt. Ogórek kiszony
100 ml jogurt grecki
2 łyżeczka majonez
1 szczypta bazylia
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Kalafior rozdzielamy w różyczki i blanszujemy. Po ostygnięciu dodajemy pokrojone w kostkę: paprykę, ogórki,ser feta. Jogurt mieszkamy z majonezem i przyprawami, a nastanie łączymy z przygotowanymi składnikami. Następnie do podania przyozdabiamy koperkiem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 4.5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Bardzo fajny sposób na lekką kolację.
Radosław
Ciekawa propozycja
zielone_obloczki
Pycha! Ogórek kiszony przełamuje smak. Zdecydowanie polecam 🙂