


Sałatka tortellini sprawdzi się idealnie na lunch czy szybką przekąskę w ciągu dnia. Skomponowana z kolorowych warzyw - papryki, ogórka, pomidorów, kukurydzy oraz małych pierożków tortellini. Całość łączy koperkowy sos sałatkowy.
Makaron ugotuj na płycie grzewczej według przepisu na opakowaniu.
Papryki pokrój w drobną kostkę, pomidor i ogórek obierz ze skóry i pokrój w kostkę, kukurydzę odkrój od kolby lub odsącz, jeśli używasz tej z puszki.
Przygotuj sos – w szklance lub małej misce umieść wodę, ocet i oliwę. Dodaj posiekany koperek, sól i pieprz, wymieszaj i odstaw na 5 minut.
W dużej misce umieść ugotowane pierożki tortellini, paprykę, ogórek, pomidor i kukurydzę. Zalej przygotowanym sosem koperkowym i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.