Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Sałatka tortellini sprawdzi się idealnie na lunch czy szybką przekąskę w ciągu dnia. Skomponowana z kolorowych warzyw - papryki, ogórka, pomidorów, kukurydzy oraz małych pierożków tortellini. Całość łączy koperkowy sos sałatkowy.

Składniki

1 opakowanie - tortellini
1 szt. - zielonego ogórka
1 szt. - pomidora
0,5 szt. - papryki żółtej
0,5 szt. - papryki czerwonej
1 szklanka - kukurydzy gotowanej lub z puszki
4 łyżki - oliwy z oliwek
4 łyżki - wody
1 łyżka - octu winnego
2 łyżki - koperku posiekanego
- sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Makaron ugotuj na płycie grzewczej według przepisu na opakowaniu.

Papryki pokrój w drobną kostkę, pomidor i ogórek obierz ze skóry i pokrój w kostkę, kukurydzę odkrój od kolby lub odsącz, jeśli używasz tej z puszki.

2

Przygotuj sos – w szklance lub małej misce umieść wodę, ocet i oliwę. Dodaj posiekany koperek, sól i pieprz, wymieszaj i odstaw na 5 minut.

3

W dużej misce umieść ugotowane pierożki tortellini, paprykę, ogórek, pomidor i kukurydzę. Zalej przygotowanym sosem koperkowym i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych