Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
sałatka z warzywami, amarantusem i łososiem

Składniki

3 łyżka amarantus gotowany
1 garść sałata
1/2 szt. papryka
3 łyżka jogurt naturalny
1/4 szt. ogórek zielony
1 szczypta rzeżucha
1 szczypta sól,pieprz
20 g łosoś wędzony

Opis wykonania

Amarantusa gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Proporcje: 1/2 szklanki ziaren amarantusa, 3/4 szklanki wody, odrobina soli. Przygotowanie: Ziarna amarantusa zalewamy gorącą wodą i doprowadzamy do wrzenia. Od razu zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy przez 15-20 minut pod przykryciem, aż będzie miękki. Cała reszta sałatki widoczna jest na zdjęciach. Moja została ułożona warstwowo, czyli amarantus, sałata skropiona oliwą, sola i pieprzem, papryka, jogurt, ogórek, łosoś, rzeżucha.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych