Sałatka z arbuzem
![Sałatka z arbuzem](https://akademiasmaku.pl/storage/7684/conversions/salatka-z-arbuzem-4857-single.webp)
4 porcje
150 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Sałatka z arbuzem
Sałatka z arbuzem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9444/conversions/UgInid8FgxVayh-thumb.webp)
Tofu odsącz dokładnie z zalewy i pokrój na mniejsze części – w 2–3 cm kostkę.
W pojemniku blendera umieść sos sojowy, olej sezamowy, obrany korzeń imbiru i ząbki czosnku. Wszystko zmiksuj, aż uzyskasz jednolitą emulsję.
Pokrojone tofu umieść w misce i dodaj marynatę. Wymieszaj. Całość odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9445/conversions/pCZJBWUmxS9tas-thumb.webp)
Marynowane tofu grilluj na patelni grillowej. Odstaw.
Wszystkie składniki dressingu miksuj w blenderze (oliwę, czosnek, imbir, sok z limonki i olej sezamowy). Arbuza pokrój w dużą kostkę.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9446/conversions/CX7522tjaMVmR3-thumb.webp)
Sałatę rozłóż na talerzu/półmisku, dodaj arbuza i grillowane tofu. Sałatę skrop przygotowanym dressingiem.
Komentarze