Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sałatka z indykiem, serem korycińskim i salsą

Opis wykonania

Sałatka to idealna, lekka przekąska.

Dodatek indyka sprawia, że zachowuje swoją lekkość, a jednocześnie pozwola zaspokoić głód.

Opis przygotowania:

  1. Indyka ugotuj tak jak do sajgonek (sprawdź TUTAJ). Ugotowanego indyka pokrój w cienkie plastry i ułóż na talerzu jak carpaccio. Rozrzuć po mięsie rukolę.
  2. Kapary podsmaż na suchej patelni, a gdy odparują zalej oliwą i smaż, aż będą chrupiące.
  3. Pomidory przekrój na pół i pozbądź wody. Pokrój je w drobną kostkę i wymieszaj z posiekanymi suszonymi pomidorami, kaparami, porwaną bazylią, posiekaną szalotką, oliwą i sokiem z cytryny. Na samym końcu dodaj starty czosnek i pokruszony ser. Całość polej sosem.

Bosch do kuchni