Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z indykiem, serem korycińskim i salsą

Sałatka z indykiem, serem korycińskim i salsą
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sałatka to idealna, lekka przekąska.

Składniki

1 kg indyka
1/2 szklanka sera korycińskiego
2 garść rukoli
1/2 szklanka suszonych pomidorów
2 szt. słodkich pomidorów
2 ząbki czosnku
1/4 szklanka oliwy z oliwek + odrobina do smażenia
2 łyżka posiekanej bazylii
3 szt. cebuli szalotki
1/4 szklanka soku z cytryny
1/4 szklanka kaparów

Opis wykonania

Dodatek indyka sprawia, że zachowuje swoją lekkość, a jednocześnie pozwola zaspokoić głód.

Opis przygotowania:

  1. Indyka ugotuj tak jak do sajgonek (sprawdź TUTAJ). Ugotowanego indyka pokrój w cienkie plastry i ułóż na talerzu jak carpaccio. Rozrzuć po mięsie rukolę.
  2. Kapary podsmaż na suchej patelni, a gdy odparują zalej oliwą i smaż, aż będą chrupiące.
  3. Pomidory przekrój na pół i pozbądź wody. Pokrój je w drobną kostkę i wymieszaj z posiekanymi suszonymi pomidorami, kaparami, porwaną bazylią, posiekaną szalotką, oliwą i sokiem z cytryny. Na samym końcu dodaj starty czosnek i pokruszony ser. Całość polej sosem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych