Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Sałatka z krewetkami, mango i kwiatami lotosu Lany Nguyen

Sałatka z krewetkami, mango i kwiatami lotosu Lany Nguyen
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna, prosta, egzotyczna sałatka z kwiatami lotosu i mango.

Składniki

1 szt. Mango zielone
2 szt. Lotos (świeży)
1 szt. Ogórek
1 szt. Marchewka
100 g Szynka wietnamska
250 g Krewetki
100 g Orzeszki ziemne
1 garść Kolendra świeża
1 garść Mięta
1 garść Czipsy krewetkowe
1 szt. Czosnek
2 szt. Chilli świeże

Opis wykonania

  1. Marchewkę zetrzyj, ogórki pokrój w cienki paseczki, wrzuć do miski.
  2. Szynkę wietnamską pokrój w paski i dodaj do wcześniej pokrojonych warzyw.
  3. Mango pokrój w drobną kostkę- dodaj do warzyw.
  4. Krewetki obierz i gotuj na parze około 10 minut.
  5. Smaku dopełnij, dodając kwiaty lotosu i orzeszki ziemne.

Sos  do sałatki:

  1. Limonka, czosnek, zioła – wszystkie składniki zblenduj i skrop nimi sałatkę.
  2. Podawaj  z czipsami krewetkowymi.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych