Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo szybka sałatka z prażonej kukurydzy. Bomba witaminowa, idealna na lunch lub dodatek do mięsa lub jajka sadzonego.

Składniki

1 szklanka Kasza gryczana prażona
1 szt. Czerwona papryka
Natka pietruszki
1 szt. Cebula czerwona
100 g Suszona żurawina
2 szt. Ogórek kiszony
1 szt. Marchewka
Sól, pieprz do smaku
1/2 szt. Cytryna
5 łyżka Oliwa

Opis wykonania

Zagotuj litr wody, do wrzątku dodaj kaszę i gotuj pod przykryciem około 10 minut. Zdejmij pokrywkę i gotuj jeszcze kilka minut aż płyn się wchłonie. Przełóż kaszę na sito i ostudź. Pokrój paprykę, marchewkę, ogórki i cebulę w drobną kostkę i połącz z kaszą, dodaj żurawinę, i drobno posiekaną natkę pietruszki. Dodaj oliwę, wyciśnij cytrynę, dopraw do smaku solą, pieprzem.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Super propozycja
Radosław
Serdecznie polecam