Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo szybka sałatka z prażonej kukurydzy. Bomba witaminowa, idealna na lunch lub dodatek do mięsa lub jajka sadzonego.

Składniki

1 szklanka Kasza gryczana prażona
1 szt. Czerwona papryka
Natka pietruszki
1 szt. Cebula czerwona
100 g Suszona żurawina
2 szt. Ogórek kiszony
1 szt. Marchewka
Sól, pieprz do smaku
1/2 szt. Cytryna
5 łyżka Oliwa

Opis wykonania

Zagotuj litr wody, do wrzątku dodaj kaszę i gotuj pod przykryciem około 10 minut. Zdejmij pokrywkę i gotuj jeszcze kilka minut aż płyn się wchłonie. Przełóż kaszę na sito i ostudź. Pokrój paprykę, marchewkę, ogórki i cebulę w drobną kostkę i połącz z kaszą, dodaj żurawinę, i drobno posiekaną natkę pietruszki. Dodaj oliwę, wyciśnij cytrynę, dopraw do smaku solą, pieprzem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych