Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wołowina z woka po azjatycku

Opis wykonania

Pyszne danie w stylu azjatyckim.

Dressing: wymieszaj stary ząbek czosnku i 1chilli oraz kawałek imbiru z 1 łyżeczką octu, 1 łyżkę sosu sojowego i 3 łyżki oliwy. Odstaw do lodówki. Wołowina: ugotuj ryż/makaron wg instrukcji. Odstaw na bok aby ostygło. Pokrój wołowinę w bardzo cienkie paski dopraw sosem sojowym i pieprzem. Odstaw. Pokrój cebulę w piórka, marchewkę "w zapałki," a paprykę w cienki paski. Zetrzyj na tarce kawałek imbiru, poszatkuj 2 ząbki czosnku i 1-2 chilli. Odstaw wszystko na chwilę na bok. Pokrój w kostkę 1x1cm tofu i obtocz w 1 łyżce oliwy i 1 łyżce sosu sojowego. Teraz ugotuj różyczki brokuła na parze. Następnie na 1 patelni podsmaż tofu aż się przyrumieni z każdej strony. Na 2 patelni zacznij podsmażać zimny ryż/makaron z dodatkiem sosu sojowego często mieszając. W między czasie rozgrzej bardzo mocno wok. Usmaż na nim każdy składnik osobno - najpierw mięso (stale mieszając żeby się nie zaczęło dusić), potem cebulę, marchewkę i paprykę. Na koniec wrzuć chilli, czosnek i imbir i oraz resztę podsmażonym składników, dodaj sos hoisin i podgrzewaj ok 5 min. Teraz dodaj do ryżu/makaronu 2 jajka i mieszaj aż się zetnie. Podawaj makaron i wołowinę posypane orzechami i osobno brokuł polany dresingiem.