Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wiosna to czas, kiedy mamy do dyspozycji świeże owoce i warzywa, które idealnie nadają się na soki i koktajle witaminowe. Wykorzystaj swoje ulubione sezonowe warzywa i owoce i przygotuj pyszny, lekki i zdrowy sok. Poniżej przykład na dwukolorową bombę witaminową - koktajle warzywne to samo zdrowie!

Składniki

buraki
marchewki
cytryny
imbir
seler naciowy razem z liściami

Opis wykonania

Aby uzyskać sok dwukolorowy bordowo – pomarańczowy do wyciskarki wrzucamy warzywa w odpowiedniej kolejności:
-  w pierwszej kolejności wyciskamy buraki i wlewamy do połowy szklanki, a następnie
-  wyciskamy marchewkę i uzupełniamy szklankę do pełna.
Dodatki typu cytryna, imbir, seler naciowy wyciskamy i dolewamy w dowolnej kolejności.
Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych