Sok warzywny
2 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Wiosna to czas, kiedy mamy do dyspozycji świeże owoce i warzywa, które idealnie nadają się na soki i koktajle witaminowe. Wykorzystaj swoje ulubione sezonowe warzywa i owoce i przygotuj pyszny, lekki i zdrowy sok. Poniżej przykład na dwukolorową bombę witaminową - koktajle warzywne to samo zdrowie!
Składniki
buraki
marchewki
cytryny
imbir
seler naciowy razem z liściami
Sok warzywny
Sok warzywny
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Aby uzyskać sok dwukolorowy bordowo – pomarańczowy do wyciskarki wrzucamy warzywa w odpowiedniej kolejności:
- w pierwszej kolejności wyciskamy buraki i wlewamy do połowy szklanki, a następnie
- wyciskamy marchewkę i uzupełniamy szklankę do pełna.
Dodatki typu cytryna, imbir, seler naciowy wyciskamy i dolewamy w dowolnej kolejności.
Smacznego!
Komentarze