Sos barbecue
![Sos barbecue](https://akademiasmaku.pl/storage/7368/conversions/sos-barbecue-4536-single.webp)
4 porcje
35 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Sos barbecue
Sos barbecue
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8814/conversions/JLHKkh71gflYbi-thumb.webp)
Pomidory natnij nożem na krzyż przy szypułce i sparz wrzątkiem. Po chwili bez problemu usuniesz skórkę. Pomidory zmiksuj przy pomocy blendera.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8815/conversions/yP1dsGOd3hnNwH-thumb.webp)
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. W garnku o grubszym dnie rozgrzej oliwę, smaż cebulę i czosnek, aż zmiękną.
Do garnka dodaj pomidory, sos sojowy oraz ocet winny.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8816/conversions/eei10YokEGg2L4-thumb.webp)
Gotuj na małej mocy płyty grzewczej, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje nadmiar płynu. Dodaj cukier i gotuj jeszcze przez około 20 minut.
Sos przypraw i gotuj 5–10 minut. Sos stanie się gęsty i bardzo aromatyczny.
Komentarze