Sos meksykański
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Sos meksykański
Sos meksykański
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pomidory obierz ze skórki, usuń pestki a resztę pokrój na mniejsze części.
Papryki umyj, a następnie rozkrój. Słodką czerwoną paprykę oddziel od gniazda nasiennego i pokrój w kostkę, ostrą papryczkę razem z nasionami drobno posiekaj.
Porada
Aby skórka lepiej odchodziła od pomidorów, możesz sparzyć je przez pół minuty we wrzątku, a następnie z łatwością zdjąć. Pomidory będą wtedy smakowały równie dobrze, a ty oddzielisz je od skóry o wiele łatwiej.
Obierz cebulę oraz czosnek i posiekaj.
Wszystkie pokrojone warzywa zmiksuj i dopraw do smaku tak, jak lubisz. Na koniec, wymieszaj z drobno posiekaną kolendrą. Włóż do lodówki na co najmniej 30 minut i delektuj się smakiem ostrego meksykańskiego sosu.
Komentarze