Sos meksykański

4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Sos meksykański
Sos meksykański
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pomidory obierz ze skórki, usuń pestki a resztę pokrój na mniejsze części.
Papryki umyj, a następnie rozkrój. Słodką czerwoną paprykę oddziel od gniazda nasiennego i pokrój w kostkę, ostrą papryczkę razem z nasionami drobno posiekaj.
Porada
Krojenie warzyw i owoców może być naprawdę męczące. Ale perfekcyjny efekt jest w zasięgu ręki. Wystarczy wykorzystać przystawkę Kubixx do blendera ręcznego marki Bosch, która wykroi idealne kostki.

Obierz cebulę oraz czosnek i posiekaj.
Wszystkie pokrojone warzywa zmiksuj i dopraw do smaku tak, jak lubisz. Na koniec, wymieszaj z drobno posiekaną kolendrą. Włóż do lodówki na co najmniej 30 minut i delektuj się smakiem ostrego meksykańskiego sosu.
Komentarze