Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Spaghetti z cukinii i marchewki

Opis wykonania

Chcesz wprowadzić więcej warzyw do swojej diety? A może ograniczyć węglowodany? Warzywne spaghetti z cukinii i innych warzyw to prawdziwy hit tego sezonu. Wypróbuj ten doskonały przepis na spaghetti z cukinii i marchewki z fetą i aromatycznym sosem!

  1. Jak zrobić spaghetti z cukinii i marchewki? Postępuj zgodnie z poniższymi wskazówkami:

    Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Czosnek i cebulę podsmażaj na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek do zeszklenia, następnie dodaj pomidory i dopraw ziołami, solą i pieprzem.

  2. Sos do spaghetti z cukinii duś na małym ogniu bez przykrycia aż zgęstnieje. W międzyczasie cukinie i marchewki obierz. Specjalną obieraczką (tzw. metoda Julienne) przygotuj z nich cienkie nitki warzywnego spaghetti. Gdy sos będzie już prawie gotowy dorzuć do niego cukinię i marchew i gotuj jeszcze chwilę, aż lekko zmiękną.

    Sprawdź również: Warzywne makarony – jak zrobić?

  3. Warzywne spaghetti z cukinii wyłóż na talerze. Podawaj z pokruszoną fetą, kaparami, oliwkami i parmezanem. Dodatkowo możesz dodać liście świeżej bazylii. Takie spaghetti z cukinii to doskonały pomysł na lekki obiad lub zdrową kolację, która zasmakuje każdemu.

    Smacznego!

    Czytaj także: Cukinia – wartości odżywcze i właściwości prozdrowotne

Bosch do kuchni