Surówka z kapusty pekińskiej

4 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Kapustę przekrój wzdłuż na dwie części, następnie jeszcze raz każdą z połówek podziel na dwa, usuń twarde części a resztę drobno posiekaj. Pora podziel na cztery, podobnie jak kapustę, a następnie pokrój na cienkie półksiężyce.
Porada
Sos majonezowo-jogurtowy możesz zastąpić kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. Jeśli lubisz bardziej wyraziste smaki, do surówki z kapusty pekińskiej możesz dodać pokrojonego w drobną kostkę kiszonego ogórka.

Paprykę przekrój, usuń gniazdo nasienne i pokrój w drobną kostkę.
Wszystkie warzywa dokładnie ze sobą połącz.
Teraz przygotuj sos do surówki. W małej miseczce wymieszaj ze sobą majonez i jogurt, dodaj cukier, sól i pieprz wedle uznania. Warzywa wymieszaj z gotowym sosem i podawaj jako surówkę do obiadu.
Komentarze