Świąteczny detoks: Czerwony koktajl
1 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Piękny czerwony kolor i jeszcze lepszy smak.
Składniki
1 szklanka soku pomidorowego
1 szklanka wody
1/2 szt. czerwonej papryki
1 szt. łodyga selera naciowego
sok z cytryny
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka pieprzu
1 szczypta chili
1 szczypta soli
Świąteczny detoks: Czerwony koktajl
Świąteczny detoks: Czerwony koktajl
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Łodygę selera obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę pokrój w słupki. Wyciśnij je na wyciskarce wolnoobrotowej lub rozdrobnij w blenderze z niewielkim dodatkiem wody.
Do powstałego soku dodaj sok pomidorowy, z cytryny oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszaj np. blenderem. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty, dodaj wodę lub sok z cytryny.
W przypadku rozdrabniania papryki blenderem mogą zostać w koktajlu kawałki skórki, które najlepiej odcedzić przed dodaniem soku pomidorowego.
Komentarze