Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Świdry z algami morskim z krewetkami, kwaśną śmietaną i chipsem z boczku

Świdry z algami morskim z krewetkami, kwaśną śmietaną i chipsem z boczku
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
lekko a jakże smacznie i sycąco.

Składniki

100 g makaron świdry z algami morskimi
1 szczypta sól
70 g krewetki
2 szt. papryczka chili
1 szt. cebula1
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka śmietana kwaśna
1 szt. boczek plaster
1 g czosnek
1 g imbir
1 g mango
5 g natka pietruszki

Opis wykonania

makaron ugotować w osolonej wodzie. na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć cebulę. dodać drobno posiekane chili, czosnek,imbir i mango. podsmażyć. na koniec dodać świeże krewetki, później dodać makaron i wszystko razem przesmażyć , doprawić solą i pieprzem. boczek upiec w piekarniku do uzyskania chrupkości- chipsa. wyserwować makaron na talerz położyć "kleks" śmietany i chips z boczku. posypać świeżo siekaną pietruszką. SMACZNEGO.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Wygląda bardzo pysznie, ciekawe jak smakuje