Szpinakowy makaron z awokadowym pesto
1 porcje
25 min
Łatwe
Pyszny makaron z jeszcze pyszniejszym pesto.
Składniki
100 dkg Makaron szpinakowy
1 szt. Awokado (dojrzałe)
1 garść Rukola
1 łyżka Ser pleśniowy
1 szczypta Sół
2 łyżka Ciecierzyca
Szpinakowy makaron z awokadowym pesto
Szpinakowy makaron z awokadowym pesto
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Awokado delikatnie przecinamy na pół, przekręcamy. Jedną połówkę obieramy ze skóry lub wydłubujemy miąższ łyżeczką, wrzucamy do miseczki. Dodajemy rukolę, ser pleśniowy i sporą szczyptę soli. Miksujemy wszystko na gładką masę - najwygodniej blenderem. Makaron gotujemy do ulubionego stanu miękkości w osolonym wrzątku, odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Dodajemy pesto. Druga połówkę awokado kroimy w kostkę i posypujemy na górę.. Opcjonalnie można dodać łyżkę ciecierzycy z puszki
Komentarze