Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Popularny w krajach Bliskiego Wschodu tabbouleh coraz częściej gości także w polskich domach, stanowiąc doskonały dodatek do dań obiadowych. Świetnie sprawdza się także jako imprezowa przekąska. Jak przyrządzić sałatkę na bazie kaszy bulgur i warzyw?

Składniki

120 g 120 g drobnej kaszy bulgur
1 szt. dużego pomidora
1 szt. małej cebuli
1/2 szt. zielonego ogórka szklarniowego
2 pęczek natki pietruszki
1 pęczek 1 pęczek mięty
4-5 łyżka łyżek oliwy z oliwek
3-4 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczka łyżeczki soli

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
247.2 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
5.5 g
Białko
4.2 g
Sól
0.8 g

Opis wykonania

Kaszę przygotuj według przepisu na opakowaniu na płycie grzewczej. Cebulę drobno posiekaj.

Pomidora i ogórka drobno posiekaj, przełóż na sitko dla pozbycia się wody.

Miętę oraz natkę pietruszki posiekaj bardzo drobno.

Całość składników przełóż do misy, dodaj oliwę, sok z cytryny oraz sól.

Całość dokładnie wymieszaj. Najlepiej sałatkę przed podaniem schłodzić.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych