Firmowe danie kuchni śródziemnomorskiej prosto z Twojego grilla.
Mięso mielone połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną cebulą i natką pietruszki.
Dodaj jajko, przyprawy oraz bułkę tartą.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Z mięsa uformuj podłużne kotleciki i wbij w nie patyczki do szaszłyków.
Szaszłyki ułóż na grillu i piecz po kilka minut z każdej strony, aż do uzyskania złocistego koloru.
Gotowe szaszłyki podawaj w towarzystwie ulubionego sosu (z szaszłykami w stylu greckim dobrze komponuje się gęsty dip tzatziki).
Porady
Żeby zapobiec przypalaniu się patyczków należy je przez kilka godzin moczyć w zimnej wodzie.
Uwielbiasz dania mięsne, kiełbasy i pasztety, ale przeraża Cię ich samodzielnie wykonanie? Sprawdź jak nasadka do mielenia mięsa w robocie kuchennym marki Bosch może Ci pomóc.