Tacos z rybą i fasolą
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Tacos z rybą i fasolą
Tacos z rybą i fasolą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Proste i szybkie przepisy to idealny pomysł na ciepłą kolację, doskonałą po ciężkim dniu pracy. Tacos świetnie sprawdzą się również jako zdrowa przekąska podczas spotkania ze znajomymi.
Opis wykonania
Rybę pokrój w paski o grubości ok 1-1,5 cm. Usmaż na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Gdy ryba będzie gotowa zdejmij ją z patelni i na tej samej patelni zacznij podsmażać, na niewielkiej ilości oliwy, szalotkę, a następnie pokrojone w kostkę pomidory wraz z fasolą i kukurydzą. Gdy warzywa się zagrzeją zdejmij je z ognia i dodaj do nich sok z limonki, chilli i listki kolendry. Placki podgrzej w kuchence mikrofalowej, tak aby lekko zmiękły. Nakładaj ciepły farsz na placki, a na wierzch połóż kawałki ryby i listki kolendry.
TIP
Halibuta możesz zamienić na mirunę lub dorsza.
Przepis doskonale smakuje z plastrami awokado. Nie należy ich podgrzewać tylko dodać na koniec wraz z rybą.
Komentarze