Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealne na ciepłą kolację lub przekąskę na spotkanie ze znajomymi.

Składniki

12 szt. placków tacos lub małych tortilli
400 g fileta halibuta
12 szt. liści sałaty
2 szt. duże pomidory
1 szt. puszka czarnej fasoli
1/2 szt. puszki kukurydzy
1 szt. szalotka
oliwa z oliwek
sok z 1 limonki
1 szt. papryczka chilli
listki kolendry

Opis wykonania

Proste i szybkie przepisy to idealny pomysł na ciepłą kolację, doskonałą po ciężkim dniu pracy. Tacos świetnie sprawdzą się również jako zdrowa przekąska podczas spotkania ze znajomymi.

Opis wykonania

Rybę pokrój w paski o grubości ok 1-1,5 cm. Usmaż na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Gdy ryba będzie gotowa zdejmij ją z patelni i na tej samej patelni zacznij podsmażać, na niewielkiej ilości oliwy, szalotkę, a następnie pokrojone w kostkę pomidory wraz z fasolą i kukurydzą. Gdy warzywa się zagrzeją zdejmij je z ognia i dodaj do nich sok z limonki, chilli i listki kolendry. Placki podgrzej w kuchence mikrofalowej, tak aby lekko zmiękły. Nakładaj ciepły farsz na placki, a na wierzch połóż kawałki ryby i listki kolendry.

TIP

Halibuta możesz zamienić na mirunę lub dorsza.
Przepis doskonale smakuje z plastrami awokado. Nie należy ich podgrzewać tylko dodać na koniec wraz z rybą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych