Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tacos z wołowiną i krewetkami

Opis wykonania

Doskonałe na aromatyczną kolację lub ciekawą przekąskę na przyjęciu.

Kuchnia meksykańska słynie z intensywnych smaków i aromatów, które doskonale podkreślają smak mięs i owoców morza.



Opis przygotowania:



  1. Z każdej tortilli wytnij 3 mniejsze placki za pomocą noża lub wykrywacza do ciastek.

  2. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek drobno posiekaj. Limonki pokrój na osiem części. Krewetki oczyść z pancerza i umyj. Awokado pokrój w małą kostkę.

  3. Placki podpiecz w piekarniku. Mięso podsmaż na patelni z czosnkiem i tabasco.

  4. Krewetki skrop sokiem z limonki i smaż po 1 minucie z każdej strony.

  5. Na placki wyłóż awokado, cebulę, mięso a następnie krewetkę. Całość udekoruj limonką i kolendrą.



TIP



  • Ilość tabasco dostosuj do własnych preferencji.

  • Jeśli chcesz, aby twoje tacos były bardziej sycące, dodaj do nich fasolę.