Doskonałe na aromatyczną kolację lub ciekawą przekąskę na przyjęciu.
Kuchnia meksykańska słynie z intensywnych smaków i aromatów, które doskonale podkreślają smak mięs i owoców morza.
Opis przygotowania:
- Z każdej tortilli wytnij 3 mniejsze placki za pomocą noża lub wykrywacza do ciastek.
- Cebulę pokrój w krążki, a czosnek drobno posiekaj. Limonki pokrój na osiem części. Krewetki oczyść z pancerza i umyj. Awokado pokrój w małą kostkę.
- Placki podpiecz w piekarniku. Mięso podsmaż na patelni z czosnkiem i tabasco.
- Krewetki skrop sokiem z limonki i smaż po 1 minucie z każdej strony.
- Na placki wyłóż awokado, cebulę, mięso a następnie krewetkę. Całość udekoruj limonką i kolendrą.
TIP
- Ilość tabasco dostosuj do własnych preferencji.
- Jeśli chcesz, aby twoje tacos były bardziej sycące, dodaj do nich fasolę.