Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonałe na aromatyczną kolację lub ciekawą przekąskę na przyjęciu.

Składniki

250 g mielonej wołowiny
12 krewetek
4 placki kukurydzianej tortilli
1 awokado
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
Pęczek kolendry,
Tabasco
1-2 limonki
Sól i pieprz (do smaku)

Opis wykonania

Kuchnia meksykańska słynie z intensywnych smaków i aromatów, które doskonale podkreślają smak mięs i owoców morza.

Opis przygotowania:

  1. Z każdej tortilli wytnij 3 mniejsze placki za pomocą noża lub wykrywacza do ciastek.
  2. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek drobno posiekaj. Limonki pokrój na osiem części. Krewetki oczyść z pancerza i umyj. Awokado pokrój w małą kostkę.
  3. Placki podpiecz w piekarniku. Mięso podsmaż na patelni z czosnkiem i tabasco.
  4. Krewetki skrop sokiem z limonki i smaż po 1 minucie z każdej strony.
  5. Na placki wyłóż awokado, cebulę, mięso a następnie krewetkę. Całość udekoruj limonką i kolendrą.


TIP

  • Ilość tabasco dostosuj do własnych preferencji.
  • Jeśli chcesz, aby twoje tacos były bardziej sycące, dodaj do nich fasolę.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Ale to super wygląda! Zrobię na następne spotkanie ze znajomymi :)

Powiązane przepisy