Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonałe na aromatyczną kolację lub ciekawą przekąskę na przyjęciu.

Składniki

250 g mielonej wołowiny
12 krewetek
4 placki kukurydzianej tortilli
1 awokado
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
Pęczek kolendry,
Tabasco
1-2 limonki
Sól i pieprz (do smaku)

Opis wykonania

Kuchnia meksykańska słynie z intensywnych smaków i aromatów, które doskonale podkreślają smak mięs i owoców morza.

Opis przygotowania:

  1. Z każdej tortilli wytnij 3 mniejsze placki za pomocą noża lub wykrywacza do ciastek.
  2. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek drobno posiekaj. Limonki pokrój na osiem części. Krewetki oczyść z pancerza i umyj. Awokado pokrój w małą kostkę.
  3. Placki podpiecz w piekarniku. Mięso podsmaż na patelni z czosnkiem i tabasco.
  4. Krewetki skrop sokiem z limonki i smaż po 1 minucie z każdej strony.
  5. Na placki wyłóż awokado, cebulę, mięso a następnie krewetkę. Całość udekoruj limonką i kolendrą.


TIP

  • Ilość tabasco dostosuj do własnych preferencji.
  • Jeśli chcesz, aby twoje tacos były bardziej sycące, dodaj do nich fasolę.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Ale to super wygląda! Zrobię na następne spotkanie ze znajomymi :)