Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Pasty wszelkiej maści to ogromne pole do eksperymentów oraz niekończące się możliwości. Jeśli jesteś fanem domowych past to koniecznie wypróbuj przepis na śródziemnomorską tapenadę, czyli pastę z oliwek.

Składniki

150 g - zielonych oliwek bez pestek
40 g - migdałów
1 ząbek - czosnku
1 łyżka - soku z cytryny
0,5 szklanki - bazylii (liście)
2 łyżki - oliwy z oliwek

Opis wykonania

1

Oliwki, migdały, kapary, sok z cytryny, liście bazylii oraz obrany czosnek umieść w pojemniku blendera.

Wszystko zmiksuj kilka razy do lekkiego rozdrobnienia. Dolej oliwę z oliwek.

2

Całość ponownie miksuj pulsacyjnie przez chwilę, aż do uzyskania pasty o niejednolitej konsystencji, z wyraźnie wyczuwalnymi migdałami.

Porada

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
Super, pycha, ciekawy smak od tych oliwek