Tataki wołowe
2 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Tataki wołowe
Tataki wołowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie:
Imbir zetrzyj na drobnej tarce, dodaj sos sojowy, miód, olej sezamowy, sok z limonki. Dymkę pokrój na drobne paski.
Patelnię bardzo dobrze rozgrzej na płycie grzewczej, dodaj masło klarowane, mięso obsmaż przez 30 sekund z każdej strony. Odstaw do przestygnięcia.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Podanie:
Mięso pokrój na cienkie plastry, polej sosem i podawaj. Wołowe tataki doskonale sprawdzi się nie tylko na obiad, ale także jako oryginalna przystawka do kolacji.
Komentarze