Tataki wołowe
![Tataki wołowe](https://akademiasmaku.pl/storage/7998/conversions/tataki-wolowe-5189-single.webp)
2 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Tataki wołowe
Tataki wołowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10514/conversions/W86qcR1gpzpfsz-thumb.webp)
Przygotowanie:
Imbir zetrzyj na drobnej tarce, dodaj sos sojowy, miód, olej sezamowy, sok z limonki. Dymkę pokrój na drobne paski.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10515/conversions/7zbIiVgjowNQP0-thumb.webp)
Patelnię bardzo dobrze rozgrzej na płycie grzewczej, dodaj masło klarowane, mięso obsmaż przez 30 sekund z każdej strony. Odstaw do przestygnięcia.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10516/conversions/ZcsQhc7NbGCufR-thumb.webp)
Podanie:
Mięso pokrój na cienkie plastry, polej sosem i podawaj. Wołowe tataki doskonale sprawdzi się nie tylko na obiad, ale także jako oryginalna przystawka do kolacji.
Komentarze