Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tataki wołowe

Opis wykonania

Tataki to japońska technika przygotowania mięsa lub ryb. Polega ona na szybkim usmażeniu zewnętrznych części mięsa i zachowaniu surowego środka. Wołowina sprawdzi się w tym przypadku doskonale, bo to jedno z mięs, które bez obaw możemy spożywać w formie surowej.

Tataki wołowe - krok 1

Przygotowanie:

Imbir zetrzyj na drobnej tarce, dodaj sos sojowy, miód, olej sezamowy, sok z limonki. Dymkę pokrój na drobne paski.

Tataki wołowe - krok 2

Patelnię bardzo dobrze rozgrzej na płycie grzewczej, dodaj masło klarowane, mięso obsmaż przez 30 sekund z każdej strony. Odstaw do przestygnięcia.

Tataki wołowe - krok 3

Podanie:

Mięso pokrój na cienkie plastry, polej sosem i podawaj. Wołowe tataki doskonale sprawdzi się nie tylko na obiad, ale także jako oryginalna przystawka do kolacji.

Bosch do kuchni