Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Walentynkowe bezy

Opis wykonania

Delikatne, puszyste i słodkie bezy z cytrynowym akcentem. Dzięki niewielkim rozmiarom możesz nakarmić swoją drugą połówkę.

  1. Do metalowej miski przełóż białka. Dodaj szczyptę soli. Zacznij ubijać pianę na niskich obrotach, stopniowo je zwiększając.

  2. Gdy na pianie zaczną tworzyć się niewielkie wierzchołki, które po chwili będą opadać zwiększ obroty do maksymalnych i zacznij dodawać cukier. Wsypuj go powoli po łyżce aby dokładnie się rozpuścił.

  3. Na koniec ubijania do bezy dodaj sok z cytryny. Po dodaniu skórki bezę należy wymieszać ręcznie.

  4. Przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżeczki formuj niewielkie rozetki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. Bezy piecz w 140 stopniach przez 45 minut. Podczas pieczenia drzwiczki powinny być lekko uchylone.