Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Walentynkowe bezy

Opis wykonania

Delikatne, puszyste i słodkie bezy z cytrynowym akcentem. Dzięki niewielkim rozmiarom możesz nakarmić swoją drugą połówkę.

1

Do metalowej miski przełóż białka. Dodaj szczyptę soli. Zacznij ubijać pianę na niskich obrotach, stopniowo je zwiększając.

2

Gdy na pianie zaczną tworzyć się niewielkie wierzchołki, które po chwili będą opadać zwiększ obroty do maksymalnych i zacznij dodawać cukier. Wsypuj go powoli po łyżce aby dokładnie się rozpuścił.

3

Na koniec ubijania do bezy dodaj sok z cytryny. Po dodaniu skórki bezę należy wymieszać ręcznie.

4

Przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżeczki formuj niewielkie rozetki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

5

Bezy piecz w 140 stopniach przez 45 minut. Podczas pieczenia drzwiczki powinny być lekko uchylone.