Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Inspiracją do tego dania były pyszne i proste kotlety jajeczne. Kasza bulgur jest nie tylko sycąca, ale i bardzo zdrowa! Smacznego :)

Składniki

2 szt. Jajka ugotowane
50 g Fasolka żółta ugotowana
1/2 szklanka Kasza bulgur
200 ml Woda
2 szt. Cebula szalotka
1 szt. Papryka czerwona
1 szt. Jajko surowe
4 łyżka Mąka pełnoziarnista
50 ml Olej kokosowy/oliwa do smażenia

Opis wykonania

Zagotowujemy wodę, do wrzącej dodajemy bulgur i gotujemy 3 minuty. Wyłączamy ogień i zostawiamy kaszę (bez mieszania) by wchłonęła wodę - podobnie przygotowuje się kuskus. Do miski dodajemy pociętą w kawałki fasolkę, paprykę, pokrojone jajka i szalotkę oraz zimną kaszę. Warzywa mieszamy z kaszą, dodajemy jajko i mąkę. Z gotowej masy formujemy kotlety i smażmy na gorącym tłuszczu. Kotlety nie wymagają dodatkowej panierki z bułki tartej czy mąki. Po usmażeniu przekładamy kotlety na ręcznik papierowy, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych