Warzywne kotlety z kaszą bulgur

4 porcje
Średnie
Składniki
Warzywne kotlety z kaszą bulgur
Warzywne kotlety z kaszą bulgur
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zagotowujemy wodę, do wrzącej dodajemy bulgur i gotujemy 3 minuty. Wyłączamy ogień i zostawiamy kaszę (bez mieszania) by wchłonęła wodę - podobnie przygotowuje się kuskus. Do miski dodajemy pociętą w kawałki fasolkę, paprykę, pokrojone jajka i szalotkę oraz zimną kaszę. Warzywa mieszamy z kaszą, dodajemy jajko i mąkę. Z gotowej masy formujemy kotlety i smażmy na gorącym tłuszczu. Kotlety nie wymagają dodatkowej panierki z bułki tartej czy mąki. Po usmażeniu przekładamy kotlety na ręcznik papierowy, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Komentarze