Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Wegański krem z marchewki i cieciorki z mleczkiem kokosowym i czarnuszką

Wegański krem z marchewki i cieciorki z mleczkiem kokosowym i czarnuszką
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wegański krem z marchewki i cieciorki z mleczkiem kokosowym i czarnuszką

Składniki

350 g ciecierzyca wcześniej namoczona i ugotowana lub z puszki
2 szt. cebula
5 szt. suszony pomidor
1 kg marchew
200 ml mleczko kokosowe
4 łyżeczka czarnuszka mielona/ ziarna
1 garść zielenina
1,5 l bulion warzywny
100 ml olej z pestek winogron
3 szt. seler nać
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz mielony

Opis wykonania

Cebulę udusić na połowie oleju, dodać marchewkę oraz seler nać, następnie zalać bulionem warzywnym. Dodać suszone pomidory, gdy warzywa zmiękną, dodać wcześniej ugotowaną cieciorkę, odstawić do ostygnięcia i zblendować na krem. Dodać część mleczka kokosowego oraz przyprawy i zagotować. Podawać udekorowane mleczkiem kokosowym, czarnuszką połączoną z olejem i zieleniną.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych