Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wegańskie szaszłyki z tofu i warzyw

Opis wykonania

Jeśli chcecie zrobić wegańskie szaszłyki pełne smaku, warto wcześniej zamarynować tofu i warzywa. Blender Bosch z końcówką próżniową będzie w tym niezwykle pomocny. 30 minut marynowania wystarczy do osiągnięcia pełni smaku.

baner reklamowy maszynki do mielenia
Wegańskie szaszłyki z tofu i warzyw - krok 1

Patyczki szaszłykowe namocz w wodzie.

Tofu pokrój w większą kostkę. Paprykę w większe kawałki, cukinię w krążki o grubości 0,5 cm. Pieczarki pokrój na ćwiartki.

Całość przełóż do większej miski, dodaj olej, słodką paprykę, natkę pietruszki oraz sól i dobrze wymieszaj.

Wegańskie szaszłyki z tofu i warzyw - krok 2

Przełóż do worka próżniowego, dokładnie zamknij, użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odessania powietrza.

Odstaw na 30 minut do marynowania.

Wegańskie szaszłyki z tofu i warzyw - krok 3

Tofu i warzywa nadziewaj naprzemiennie na patyczki szaszłykowe, grilluj z każdej strony do zarumienienia.

Sos: jogurt wymieszaj z posiekaną miętą, dodaj soli do smaku.