Wegańskie szaszłyki z tofu i warzyw

4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wegańskie szaszłyki z tofu i warzyw
Wegańskie szaszłyki z tofu i warzyw
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Patyczki szaszłykowe namocz w wodzie.
Tofu pokrój w większą kostkę. Paprykę w większe kawałki, cukinię w krążki o grubości 0,5 cm. Pieczarki pokrój na ćwiartki.
Całość przełóż do większej miski, dodaj olej, słodką paprykę, natkę pietruszki oraz sól i dobrze wymieszaj.

Przełóż do worka próżniowego, dokładnie zamknij, użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odessania powietrza.
Odstaw na 30 minut do marynowania.

Tofu i warzywa nadziewaj naprzemiennie na patyczki szaszłykowe, grilluj na płycie grzewczej z każdej strony do zarumienienia.
Sos: jogurt wymieszaj z posiekaną miętą, dodaj soli do smaku.
Komentarze