Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

7 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
W przygotowaniu dobrych burgerów najważniejsze jest bardzo dokładnie posiekanie składników i jeszcze dokładniejsze wyrobienie masy.

Składniki

2 szklanka Buraki starte na tarce o grubych oczkach
2 szt. Czosnek, bardzo drobno posiekany
2 szklanka Ugotowana kasza jaglana
1./4 szklanka Mąka z cieciorki lub słonecznika
1/4 szklanka Olej
2 łyżka Posiekana natka pietruszki
1 łyżeczka Kolendra
1 łyżeczka Imbir
1 łyżeczka Chili

Opis wykonania

BURGER: -Piekarnik rozgrzać do 200 °C. Wszystkie składniki połączyć w misce. Skropić dłonie olejem i porządnie wyrabiać całość przez 3-6 minut - do uzyskania klejącej masy. -Formować burgery i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. - Piec przez 20 minut, a potem przełożyć na drugą stronę i piec przez 5-8 minut. DODATKI DO BURGERA: Sos pomidorowy, Sos musztardowy. Sałata karbowana. Czerwona cebula. Papryka. Ogórek kiszony. Pomidor

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych