Burger z buraka wegetariański
7 porcje
60 min
Średnie
W przygotowaniu dobrych burgerów najważniejsze jest bardzo dokładnie posiekanie składników i jeszcze dokładniejsze wyrobienie masy.
Składniki
2 szklanka Buraki starte na tarce o grubych oczkach
2 szt. Czosnek, bardzo drobno posiekany
2 szklanka Ugotowana kasza jaglana
1./4 szklanka Mąka z cieciorki lub słonecznika
1/4 szklanka Olej
2 łyżka Posiekana natka pietruszki
1 łyżeczka Kolendra
1 łyżeczka Imbir
1 łyżeczka Chili
Wegetariański burger buraczany
Wegetariański burger buraczany
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
BURGER: -Piekarnik rozgrzać do 200 °C. Wszystkie składniki połączyć w misce. Skropić dłonie olejem i porządnie wyrabiać całość przez 3-6 minut - do uzyskania klejącej masy. -Formować burgery i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. - Piec przez 20 minut, a potem przełożyć na drugą stronę i piec przez 5-8 minut. DODATKI DO BURGERA: Sos pomidorowy, Sos musztardowy. Sałata karbowana. Czerwona cebula. Papryka. Ogórek kiszony. Pomidor
Komentarze