Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

7 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
W przygotowaniu dobrych burgerów najważniejsze jest bardzo dokładnie posiekanie składników i jeszcze dokładniejsze wyrobienie masy.

Składniki

2 szklanka Buraki starte na tarce o grubych oczkach
2 szt. Czosnek, bardzo drobno posiekany
2 szklanka Ugotowana kasza jaglana
1./4 szklanka Mąka z cieciorki lub słonecznika
1/4 szklanka Olej
2 łyżka Posiekana natka pietruszki
1 łyżeczka Kolendra
1 łyżeczka Imbir
1 łyżeczka Chili

Opis wykonania

BURGER: -Piekarnik rozgrzać do 200 °C. Wszystkie składniki połączyć w misce. Skropić dłonie olejem i porządnie wyrabiać całość przez 3-6 minut - do uzyskania klejącej masy. -Formować burgery i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. - Piec przez 20 minut, a potem przełożyć na drugą stronę i piec przez 5-8 minut. DODATKI DO BURGERA: Sos pomidorowy, Sos musztardowy. Sałata karbowana. Czerwona cebula. Papryka. Ogórek kiszony. Pomidor

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych