Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Wegetariańskie leczo z kabaczka, papryki i pieczarek

Wegetariańskie leczo z kabaczka, papryki i pieczarek
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty i szybki przepis na leczo z kabaczka, który sprawdzi się jako lekki wegetariański obiad. Wegetariańskie leczo z kabaczka jest nie tylko pełne kolorów, ale również aromatów i smaków, które skutecznie pobudzają apetyt.

Składniki

2 kabaczki
2 papryki czerwone
1 papryka żółta
10 pieczarek
1 puszka pomidorów
2 łyżki oliwy
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka oregano
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka papryki ostrej
Pieprz, sól do smaku
4 kromki chleba żytniego

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
515 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
72.9 g
Błonnik
18.9 g
Białko
18.7 g
Sól
3 g

Opis wykonania

Kabaczki i papryki umyj i pokrój.

Na patelni na oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę z dodatkiem przypraw. Gdy będzie szklista dodaj czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki.

Porada

Chleb możesz zamienić na kaszę bulgur, gryczaną lub inną dowolną.

Bosh Logo
Bosh

Następnie dodaj na patelnię kabaczka i papryki. Podsmażaj do momentu, aż papryka będzie miękka. Na koniec dodaj pomidory. Całość zagotuj i kilka minut duś na małym ogniu.

Leczo podawaj na ciepło z kromkami chleba.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych