Wegetariańskie leczo z kabaczka, papryki i pieczarek

2 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Wegetariańskie leczo z kabaczka, papryki i pieczarek
Wegetariańskie leczo z kabaczka, papryki i pieczarek
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kabaczki i papryki umyj i pokrój.
Na patelni na oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę z dodatkiem przypraw. Gdy będzie szklista dodaj czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki.
Porada
Funkcja PerfectCook pozwoli na utrzymanie odpowiedniej temperatury i zapobiegnie przegrzaniu lub przypaleniu dania.

Następnie dodaj na patelnię kabaczka i papryki. Podsmażaj do momentu, aż papryka będzie miękka. Na koniec dodaj pomidory. Całość zagotuj i kilka minut duś na małym ogniu.
Leczo podawaj na ciepło z kromkami chleba.
Komentarze