Zapiekanka wołowa Burger
5 porcje
40 min
Średnie
Jest to zapiekanka ułożona na blaszcze złożona z hamburgerów. Całość wspaniałe się komponuje i smakuje każdemu wielbicielowi mięsa wołowego.
Składniki
Mięso wołowe mielone około 700 gram,kilka plasterków bekonu, własnoręcznie robione bułeczki jak do hamburgerów lub kupione w sklepie, 2 kostki sera Cheddar, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, sos pomidorowy z puszki, marynowane papryczki jalapeño(według uznania),
700-800 g Wołowina
Bekon
2 łyżka Sol
2 łyżka Pieprz
3 szklanka Ser Cheddar
10-12 szt. Bulki
2 szczypta Oragano
2 szczypta Chili
1 szklanka Sos pomidorowy
2 garść Jalapeños
Zapiekanka wołowa Burger
Zapiekanka wołowa Burger
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso wołowe smażymy około 15 minut
Dodajemy sól pieprz chili oregano i posiekane papryczki jalapeño
Dodajemy sos pomidorowy(np.z puszki) całość mieszany i smażymy jeszcze przez 5 minut na dużym ogniu
Smażymy na chrupiące plasterki bekonu
Piecyk nagrzewamy do 150 stopni
Kroimy bułeczki na pół i wykładamy ich dolna cześć na cała blaszkę
Na bułeczki wykładamy usmażone mięso rozprowadzamy równomiernie po całości
Następnie kładziemy plastry sera cheddar oraz plastry bekonu
Ostatni element to ułożenie górnej strony bułeczek na utworzona całość
Wkładamy do piecyką i pieczemy 15 minut
Wyjmujemy, kroimy ,zapiekanka jest gotowa!
Komentarze