Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jest to zapiekanka ułożona na blaszcze złożona z hamburgerów. Całość wspaniałe się komponuje i smakuje każdemu wielbicielowi mięsa wołowego.

Składniki

Mięso wołowe mielone około 700 gram,kilka plasterków bekonu, własnoręcznie robione bułeczki jak do hamburgerów lub kupione w sklepie, 2 kostki sera Cheddar, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, sos pomidorowy z puszki, marynowane papryczki jalapeño(według uznania),
700-800 g Wołowina
Bekon
2 łyżka Sol
2 łyżka Pieprz
3 szklanka Ser Cheddar
10-12 szt. Bulki
2 szczypta Oragano
2 szczypta Chili
1 szklanka Sos pomidorowy
2 garść Jalapeños

Opis wykonania

Mięso wołowe smażymy około 15 minut Dodajemy sól pieprz chili oregano i posiekane papryczki jalapeño Dodajemy sos pomidorowy(np.z puszki) całość mieszany i smażymy jeszcze przez 5 minut na dużym ogniu Smażymy na chrupiące plasterki bekonu Piecyk nagrzewamy do 150 stopni Kroimy bułeczki na pół i wykładamy ich dolna cześć na cała blaszkę Na bułeczki wykładamy usmażone mięso rozprowadzamy równomiernie po całości Następnie kładziemy plastry sera cheddar oraz plastry bekonu Ostatni element to ułożenie górnej strony bułeczek na utworzona całość Wkładamy do piecyką i pieczemy 15 minut Wyjmujemy, kroimy ,zapiekanka jest gotowa!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych