Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Zdrowy posiłek do pracy: bezglutenowe gofry i sałatka

Zdrowy posiłek do pracy: bezglutenowe gofry i sałatka
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lunchbox do pracy Śniadanie: Gofry bezglutenowe z soczewicy Obiad: Sałata z pieczoną ciecierzycą

Składniki

50 g ciecierzyca
50 g soczewica czerwona
1 szt. jajko
2 łyżka mąka gryczana
1 szczypta przyprawy: sól, pieprz, oregano
2 łyżeczka olej
1 szczypta przyprawy: chili, słodka papryka,pieprz, sól
1 łyżka pestki dyni
1/2 szt. papryka
2 garść sałata lodowa

Opis wykonania

Gofry bezglutenowe z soczewicy-przepis na porcję widoczną na zdjęciu: - 50g wcześniej namoczonej soczewicy przez 8 godzin - 1 jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki mąki gryczanej - przyprawy Z soczewicy zlać wodę, zmiksować z jajkiem, a później z resztą składników. Piec w rozgrzanej gofrownicy. Spakować do pudełka z ulubionymi dodatkami (szynka, pesto, warzywa) Sałatka: Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180stopni i piec 10 minut. Przygotować mieszkankę 1 łyżeczki oliwy, pieprzy, chili, soli i słodkiej papryki i wymieszać z ciecierzycą. Piec jeszcze 15minut. Dodać do sałaty, papryki, suszonych pomidorów i pestek dyni.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych