Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zdrowy posiłek do pracy: bezglutenowe gofry i sałatka

Opis wykonania

Lunchbox do pracy Śniadanie: Gofry bezglutenowe z soczewicy Obiad: Sałata z pieczoną ciecierzycą

Gofry bezglutenowe z soczewicy-przepis na porcję widoczną na zdjęciu: - 50g wcześniej namoczonej soczewicy przez 8 godzin - 1 jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki mąki gryczanej - przyprawy Z soczewicy zlać wodę, zmiksować z jajkiem, a później z resztą składników. Piec w rozgrzanej gofrownicy. Spakować do pudełka z ulubionymi dodatkami (szynka, pesto, warzywa) Sałatka: Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180stopni i piec 10 minut. Przygotować mieszkankę 1 łyżeczki oliwy, pieprzy, chili, soli i słodkiej papryki i wymieszać z ciecierzycą. Piec jeszcze 15minut. Dodać do sałaty, papryki, suszonych pomidorów i pestek dyni.