Zielone soki
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
* tabela kalorii dla najbardziej kalorycznego soku – z jarmużu, awokado i kiwi
Składniki
Wartości odżywcze
Zielone soki
Zielone soki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Sok z jarmużu, awokado i kiwi – owoce obierz ze skórki, podziel na mniejsze kawałki i wrzuć do pojemnika blendera. Jarmuż przelej wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Odłóż na durszlak do odcedzenia. Usuń twarde nerwy z liści i dodaj do pojemnika blendera. Składniki zmiksuj w blenderze razem z wodą, aż do uzyskania gładkiej konsystencji napoju.
Sok ze szpinakiem, kiwi i awokado – liście szpinaku opłucz pod bieżącą wodą i dodaj do pojemnika blendera. Dodaj obrane i pokrojone na mniejsze części owoce. Wlej wodę i zmiksuj.
Porada
Ulubiony sok zawsze pod ręką? Tak! Zabierz go ze sobą w butelce 2Go do blenderów kielichowych marki Bosch.
Sok z natką pietruszki i bananem – banana obierz ze skórki i podziel na mniejsze kawałki. Umieść w pojemniku blendera razem z natką pietruszki (wykorzystaj jedynie listki, bez łodyg). Składniki zmiksuj w blenderze razem z sokiem z cytryny i wodą, aż do uzyskania gładkiej konsystencji koktajlu. Ważne, aby w trakcie picia nie były wyczuwalne listki pietruszki.
Komentarze