Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zielone naleśniki ze szpinakiem, które skrywają w sobie kremowy serek wymieszany z brzoskwiniami to danie pełne słońca i optymizmu.

Składniki

1,5 szklanka mąka
1 szklanka mleko
1 szklanka woda gazowana
3 szt. jajko
3 łyżka olej
200 g szpinak
400 dkg twaróg tłusty
5 szt. brzoskwinie

Opis wykonania

Szpinak myjemy, wkładamy do miski, wlewamy mleko i wodę i za pomocą blendera rozdrabniamy, następnie dodajemy jajka i pozostałe składniki mąkę i olej. Miksujemy blenderem do uzyskanie idealnie gładkiego ciasta jak na naleśniki. Odstawiamy na chwilę, w tym czasie umyte i wypestkowane brzoskwinie kroimy w drobną kostkę i mieszamy z twarogiem. Na patelnię wlewamy ciasto, trochę więcej niż na zwykłe naleśniki, grubsze są o wiele smaczniejsze i smażymy z obu stron. Naleśniki zawijamy z przyrządzonym twarogiem z owocami. Smacznego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych