Zielono mi czyli letnie naleśniki
4 porcje
Średnie
Zielone naleśniki ze szpinakiem, które skrywają w sobie kremowy serek wymieszany z brzoskwiniami to danie pełne słońca i optymizmu.
Składniki
1,5 szklanka mąka
1 szklanka mleko
1 szklanka woda gazowana
3 szt. jajko
3 łyżka olej
200 g szpinak
400 dkg twaróg tłusty
5 szt. brzoskwinie
Zielono mi czyli letnie naleśniki
Zielono mi czyli letnie naleśniki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Szpinak myjemy, wkładamy do miski, wlewamy mleko i wodę i za pomocą blendera rozdrabniamy, następnie dodajemy jajka i pozostałe składniki mąkę i olej. Miksujemy blenderem do uzyskanie idealnie gładkiego ciasta jak na naleśniki. Odstawiamy na chwilę, w tym czasie umyte i wypestkowane brzoskwinie kroimy w drobną kostkę i mieszamy z twarogiem. Na patelnię wlewamy ciasto, trochę więcej niż na zwykłe naleśniki, grubsze są o wiele smaczniejsze i smażymy z obu stron. Naleśniki zawijamy z przyrządzonym twarogiem z owocami. Smacznego.
Komentarze