Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Wiosna to najlepszy czas, by oczyścić organizm i dodać sobie trochę energii. Najlepszym sposobem na wiosenny detoks są kolorowe koktajle z warzyw, owoców i zdrowej zieleniny. Smoothie z awokado i szpinaku pełne jest dobroczynnych wartości. Taki koktajl to ogromna porcja witamin w jednej szklance.

Składniki

1 szklanka liści szpinaku
1 dojrzałe awokado
2 kiwi
Zimna przegotowana woda (ilość zależy od tego, jaką konsystencję koktajlu chcesz uzyskać)
Nasiona chia do posypania

Opis wykonania

1

Owoce obierz ze skórki, podziel na mniejsze kawałki i wrzuć do pojemnika blendera.

Liście szpinaku opłucz pod bieżącą wodą i dodaj do pojemnika blendera.

2

Składniki zmiksuj w blenderze razem z wodą, aż do uzyskania gładkiej konsystencji koktajlu. Jeśli koktajl jest za gęsty, dodaj więcej wody i ponownie zmiksuj.

Porada

Perfekcyjne smoothie z poczwórnymi ostrzami QuattroBlade w blenderze ręcznym marki Bosch to łatwizna! Przygotuj zastrzyk energii, który pozwoli Ci perfekcyjnie zacząć dzień.



Bosh Logo
Bosh
3

Gotowy koktajl przelej do szklanek i posyp nasionami chia.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Uwielbiam awokado w smoothie, dzięki niemu jest się sytym na dłużej.