Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybkie, smaczne i przede wszystkim zdrowe i zbilansowane danie, które przygotujemy w 10 min (+ 25 min pieczenia).

Składniki

220 g Pierś z kurczaka
300 g Dynia hokkaido
20 g Olej kokosowy
1 szt. Awokado
6 szczypta Przyprawy
1 łyżeczka Ocet jabłkowy

Opis wykonania

Piersi oczyścić i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Wymieszać z połową oleju kokosowego, octem jabłkowym i przyprawami - sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi. Piec ok. 15-20 min w 180 stopniach. Dynie obrać i pokroić w kosteczkę. Dodać resztę oleju i przyprawy - sol, pieprz, curry, cynamon i wymieszać. Przełożyć na blaszkę i piec 20-25 min (do miękkości). Podawać z połówka awokado doprawionego solą i pieprzem (opcjonalnie odrobina soku z cytryny).
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych