Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonała zupa na Wielkanoc - spróbujcie a sami się przekonacie

Składniki

2 l bulionu warzywnego
2 białe kiełbasy
3 średnie ziemniaki
3 łyżki chrzanu śmietankowego
6 jajek na twardo
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
3 łyżki oliwy
Garść kiełków rzeżuchy

Opis wykonania

Opis przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w małą kostkę. Następnie zalej bulionem i gotuj do miękkości.
  2. Gdy ziemniaki będą już ugotowane, zdejmij je z ognia i całość zmiksuj na gładka masę.
  3. Kiełbasę obierz z jelita, pokrój na 6 części i podsmaż na oliwie.
  4. Garnek z zupą postaw na ogniu, dodaj chrzan i dokładnie wymieszaj. Dodaj zrumienioną kiełbasę i całość gotuj przez około 5 minut.
  5. Na końcu przypraw zupę solą i białym pieprzem. Podawaj gorącą z jajkiem na twardo, kawałkiem białej kiełbasy i kiełkami rzeżuchy.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych