Zupa chrzanowa
4 porcje
Średnie
Doskonała zupa na Wielkanoc - spróbujcie a sami się przekonacie
Składniki
2 l bulionu warzywnego
2 białe kiełbasy
3 średnie ziemniaki
3 łyżki chrzanu śmietankowego
6 jajek na twardo
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
3 łyżki oliwy
Garść kiełków rzeżuchy
Zupa chrzanowa
Zupa chrzanowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Opis przygotowania:
- Ziemniaki obierz i pokrój w małą kostkę. Następnie zalej bulionem i gotuj do miękkości.
- Gdy ziemniaki będą już ugotowane, zdejmij je z ognia i całość zmiksuj na gładka masę.
- Kiełbasę obierz z jelita, pokrój na 6 części i podsmaż na oliwie.
- Garnek z zupą postaw na ogniu, dodaj chrzan i dokładnie wymieszaj. Dodaj zrumienioną kiełbasę i całość gotuj przez około 5 minut.
- Na końcu przypraw zupę solą i białym pieprzem. Podawaj gorącą z jajkiem na twardo, kawałkiem białej kiełbasy i kiełkami rzeżuchy.
Komentarze