Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa chrzanowa

Opis wykonania

Bardzo prosta,tania zupa.Jest przepyszna. POLECAM .

Do dużego garnka wlewamy wodę wrzucamy kość wędzoną,porcję rosołową.Dodajemy liście laurowe,zele angielskie,lekko solimy i gotujemy wywar ok 1h.W między czasie ziemniaki obieramy płuczemy i kroimy w nierówną kostkę ( szczykane :).W szerokiej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojone ziemniaki,smażymy na dużym ogniu często mieszając aż zrobi się lekka skorupka,dodajemy pokrojony w kostkę boczek smażymy dalej koło 15minut teraz na średnim ogniu.Por oczyszczamy,kroimy w cienkie plasterki,wrzucamy do ziemniaków lekko podsmażamy,dodajemy zmiażdżony czosnek.Wywar przecedzamy przez gęste sito.Do wywaru wrzucamy podsmażone ziemniaki i kaszę,Gotujemy na małym ogniu tak aby kasza zagęściła zupę.Śmietanę hartujemy w misce dodajemy chrzan.Wlewamy śmietanę do zupy,doprawiamy do smaku,Zupę porcjujemy na talerzach,Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i posiekanym koperkiem.SMACZNEGO.