Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa cytrynowa z kurczakiem i ryżem jaśminowym

Opis wykonania

Pyszna,lekka,zupa cytrynowa.Polecam.

Skrzydełka myjemy,wrzucamy do garnka,zalewamy wodą,lekko solimy,gotujemy na średnim ogniu aż mięso będzie miękkie.Przecedzamy.Mięso studzimy,obieramy z kości.Marchewkę i pietruszkę obieramy,płuczemy,trzemy na tarce o grubych oczkach.Seler naciowy kroimy w drobną kosteczkę.Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy warzywa,lekko podsmażamy,wsypujemy mąkę pszenną,mieszamy ,przekładamy do wywaru,energicznie mieszając.Gotujemy kilka minut na małym ogniu.Do zupy dodajemy skórkę i sok z cytryny,wrzucamy cukier,doprawiamy do smaku,Śmietanę hartujemy niewielką ilością zupy i mieszając wlewamy do garnka.Ryż gotujemy w osobnym garnku według opisu na opakowaniu.odcedzamy,porcjujemy do miseczek,zalewamy zupą ,posypujemy natką pietruszki.SMACZNEGO. . . .