Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny krem, który smakuje wspaniale a do tego ułatwi pozbycie się nadmiaru wody z organizmu.Zupy kremy to bardzo zdrowe i pożywne dnia.

Składniki

2-3 szt. ogórek zielony gruntowy
0,5 l bulion warzywny
1 szt. cebula
200 g gęsty jogurt
2 łyżka mąka pszenna lub z ciecierzycy
pęczek koperku
sól, pieprz, cukier
grzanki

Opis wykonania

Ogórki obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę, wrzucić wszystko do garnka z bulionem warzywnym. Całość zmiksować na gładki krem. Zagotować, dodać mąkę rozrobioną z jogurtem i odrobiną kremu. Ponownie zagotować. Na koniec dodać posiekany koperek. Można podać z grzankami. Na drugi dzień nasza zupa krem z zielonego ogórka smakuje jak tradycyjnie ogórkowa!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych