Zupa miso z łososiem
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa miso z łososiem
Zupa miso z łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron soba ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Odcedź i odstaw.
Marchew obierz, umyj i pokrój obieraczką na cienkie wstążki (jak makaron). Papryczkę chili i łodygę selera naciowego drobno posiekaj. Z pora odetnij zielone części, pozostaw białą i jasno zieloną część. Pokrój na plasterki.
Bulion warzywny zagotuj. Zmniejsz moc płyty grzewczej i dodaj pokrojony w plasterki imbir oraz łyżkę sosu sojowego i oleju sezamowego. Na koniec dodaj łyżkę pasty miso i dokładnie wymieszaj.
Filet łososia pokrój w kostkę i wrzuć do gorącego bulionu. Garnek przykryj i gotuj na minimalnej mocy palnika przez ok. 3 minuty.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
W misce umieść przygotowane warzywa, szpinak, ugotowany makaron i zalej bulionem z kawałkami łososia. Zupę posyp posiekanym szczypiorkiem, papryczką chili i sezamem.
Komentarze