Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Zupa miso to nic innego jak esencjonalny bulion z makaronem i dodatkami. Tym razem przygotowałem miso z łososiem, makaronem soba, szpinakiem i kolorowymi warzywami. To propozycja dla wszystkich, którzy lubią zupy orientalne.

Składniki

1,5 l bulionu warzywnego
200 g fileta z łososia
100 g makaronu soba
1 łyżka pasty miso
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżka soku z limonki
1/2 papryczki chili
1 marchewka
1/4 pora
1 łodyga selera naciowego
Kawałek imbiru (ok. 4 cm)
Pęczek szczypiorku
Garść liści szpinaku
Sezam do posypania

Opis wykonania

1

Makaron soba ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Odcedź i odstaw.

Marchew obierz, umyj i pokrój obieraczką na cienkie wstążki (jak makaron). Papryczkę chili i łodygę selera naciowego drobno posiekaj. Z pora odetnij zielone części, pozostaw białą i jasno zieloną część. Pokrój na plasterki.

2

Bulion warzywny zagotuj. Zmniejsz moc płyty grzewczej i dodaj pokrojony w plasterki imbir oraz łyżkę sosu sojowego i oleju sezamowego. Na koniec dodaj łyżkę pasty miso i dokładnie wymieszaj.

Filet łososia pokrój w kostkę i wrzuć do gorącego bulionu. Garnek przykryj i gotuj na minimalnej mocy palnika przez ok. 3 minuty.

Porada

Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.



Bosh Logo
Bosh
3

W misce umieść przygotowane warzywa, szpinak, ugotowany makaron i zalej bulionem z kawałkami łososia. Zupę posyp posiekanym szczypiorkiem, papryczką chili i sezamem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Zdrowe, orientalne, pyszne!
Pafwvcio
I to jest zupa którą można codziennie pałaszować.
Monka
Fantastyczna propozycja
fiziowaaa
Świetna zupa, polecam