Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa owocowa

Opis wykonania

Zupa owocowa z makaronem jest idealna na ciepłe dni. Doskonale gasi pragnienie, jest słodka, aromatyczna i bardzo smaczna. W Akademii Smaku mam dla Was przepis na zupę z czarnej porzeczki, borówek i truskawek.

Zupa owocowa - krok 1

Do garnka włóż umyte owoce i zalej 1 l zimnej wody.

Zupa owocowa - krok 2

Doprowadź do wrzenia i dodaj sok z cytryny, ziarna z laski wanilii oraz miód. Gotuj na małej mocy płyty grzewczej około 10 minut.

Pod koniec gotowania zupy, dwie chochelki odlej do osobnego naczynia i zmiksuj przy pomocy blendera. Wlej do zupy i gotuj jeszcze 2–3 minuty i odstaw.

Zupa owocowa - krok 3

Zupę podajemy na gorąco lub zimno, z kluskami kładzionymi lub domowym makaronem.

Bosch do kuchni