Zupa owocowa
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa owocowa
Zupa owocowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do garnka włóż umyte owoce i zalej 1 l zimnej wody.
Doprowadź do wrzenia i dodaj sok z cytryny, ziarna z laski wanilii oraz miód. Gotuj na małej mocy płyty grzewczej około 10 minut.
Pod koniec gotowania zupy, dwie chochelki odlej do osobnego naczynia i zmiksuj przy pomocy blendera. Wlej do zupy i gotuj jeszcze 2–3 minuty i odstaw.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
Zupę podajemy na gorąco lub zimno, z kluskami kładzionymi lub domowym makaronem.
Komentarze