Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Zupa owocowa z makaronem jest idealna na ciepłe dni. Doskonale gasi pragnienie, jest słodka, aromatyczna i bardzo smaczna. W Akademii Smaku mam dla Was przepis na zupę z czarnej porzeczki, borówek i truskawek.

Składniki

1 l wody
1 szklanka czarnej porzeczki
1 szklanka borówki amerykańskiej
6-8 truskawek
1 łyżka soku z cytryny
1 laska wanilii
3 łyżki miodu
makaron do podania

Opis wykonania

1

Do garnka włóż umyte owoce i zalej 1 l zimnej wody.

2

Doprowadź do wrzenia i dodaj sok z cytryny, ziarna z laski wanilii oraz miód. Gotuj na małej mocy płyty grzewczej około 10 minut.

Pod koniec gotowania zupy, dwie chochelki odlej do osobnego naczynia i zmiksuj przy pomocy blendera. Wlej do zupy i gotuj jeszcze 2–3 minuty i odstaw.

Porada

Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.



Bosh Logo
Bosh
3

Zupę podajemy na gorąco lub zimno, z kluskami kładzionymi lub domowym makaronem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych