Zupa owocowa
![Zupa owocowa](https://akademiasmaku.pl/storage/7648/conversions/zupa-owocowa-4821-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa owocowa
Zupa owocowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9329/conversions/CVhsko0CbJssL8-thumb.webp)
Do garnka włóż umyte owoce i zalej 1 l zimnej wody.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9330/conversions/6fvZ4EfMNIR0jJ-thumb.webp)
Doprowadź do wrzenia i dodaj sok z cytryny, ziarna z laski wanilii oraz miód. Gotuj na małej mocy płyty grzewczej około 10 minut.
Pod koniec gotowania zupy, dwie chochelki odlej do osobnego naczynia i zmiksuj przy pomocy blendera. Wlej do zupy i gotuj jeszcze 2–3 minuty i odstaw.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9331/conversions/iQRq4j5ogylAxs-thumb.webp)
Zupę podajemy na gorąco lub zimno, z kluskami kładzionymi lub domowym makaronem.
Komentarze