Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

500 g jagód
200 g agrestu
500 g wiśni
200 g malin
300 g jabłek
500 g moreli
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 pęczka mięty

Opis wykonania

Wszystkie owoce myjemy.

Jagody przebieramy, agrest oczyszczamy z szypułek, z wiśni wydrążamy pestki, jabłka kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda, z moreli usuwamy pestki i kroimy je w kostkę 1x1 cm. Miętę siekamy.

Do garnka wlewamy 3 litry wody i 100 g cukru (można zastąpić czterema łyżkami miodu).

Dodajemy jabłka, agrest, wiśnie i gotujemy od czasu wrzenia przez 10 minut, a następnie wrzucamy jagody, maliny oraz morele i gotujemy jeszcze przez 2 minuty.

Odstawiamy z płyty grzewczej na 30 minut.

Porada

Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.

Bosh Logo
Bosh

Do 100 ml wody wsypujemy mąkę ziemniaczaną, dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy mieszając ją do momentu, aż zupa się zagotuje.

Przed podaniem posypujemy potrawę świeżą miętą .

Podajemy na zimno lub na gorąco, z makaronem lub kluskami kładzionymi.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych