Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa Rybna

Opis wykonania

Z ryb morskich,warzywami i kluskami kładzionymi.Polecam

Do garnka włóż rybę,obraną marchewkę,pietruszkę,majeranek,tymianek,ziele angielskie,liść laurowy,zalej wodą lekko posól i gotuj ok.1h na średnim ogniu.W między czasie w osobnym garnku zagotuj wodę dodaj łyżkę soli.Z mąki i jajek przygotuj jednolite ciasto,kładź łyżeczką do wrzątku niewielkie kluseczki gotuj chwilę,wyjmij łyżką cedzakową.Do zupy dodaj wino i pokrojony drobno czosnek,przecedź przez gęste sito.Rybę podziel na kawałki,marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wrzuć do zupy.Cebulę pokrój drobniutko w kosteczkę i zeszklij na oliwie,dodaj do zupy,całość dopraw do smaku solą i pieprzem i chwilkę pogotuj na małym ogniu.Zupę rozlej na talerze,podawaj z kluseczkami i posiekaną świeżą bazylią.SMACZNEGO.