Zupa rybna z ziemniakami
6 porcje
60 min
Średnie
Składniki
Zupa rybna z ziemniakami
Zupa rybna z ziemniakami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Filety z ryby pokroić w grubszą kostkę, przełożyć do miski, dodać krewetki, oprószyć solą i pieprzem. 2. Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę. 3. W garnku podsmażyć na maśle drobno posiekanego pora, cebulę i czosnek, dodać ziemniaki, pomidory z puszki, liście laurowe, kurkumę, szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu około 15-20 minut (aż ziemniaki zmiękną). Po tym czasie wlać bulion drobiowy i dodać rybę, gotować jeszcze 5-8 minut. Na samym końcu dodać krewetki i gotować jeszcze 2-3minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Zupę podawać z posiekaną natką z pietruszki.
Komentarze