Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa szparagowa z grzankami

Opis wykonania

Zupy-kremy mają wielu zwolenników. Dzisiaj proponuję kremową zupę szparagową z chrupiącymi grzankami.

Obierz szparagi i inne warzywa. Pokrojoną drobno cebulę zesmaż na złoto w garnku. Dodaj pokrojoną pietruszkę, ziele angielskie i smaż dalej. Po 10 min dolej bulion i wrzuć przekrojone na pół szparagi i pokrojone ziemniaki. Gotuj ok. pół godziny. Wyciągnij górne części szparagów, odłóż na talerz. Wyciagnij ziele i wyrzuć. Zblenduj zupę i dodaj śmietanę. Przecedź przez sitko pozbywając się pozostałych łyk ze szparagów. Dopraw. Podawaj zupę z grzankami i końcówkami szparagów położonych na wierzchu. Można udekorować kleksem ze śmietany czy pietruszką.