Zupa z dyni
![Zupa z dyni](https://akademiasmaku.pl/storage/7445/conversions/zupa-z-dyni-4614-single.webp)
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa z dyni
Zupa z dyni
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Marchew obierz i pokrój w talarki. Dynię umyj i pokrój w kostkę.
Cebulę podsmaż na oleju, a gdy zacznie robić się szklista, dodaj pomidory. Podsmażaj, by cebula lekko się zarumieniła i skarmelizowała.
Następnie dodaj marchew oraz dynię. Gdy chwilę się podsmażą dodaj wodę, nasiona kolendry i kozieradkę. Garnek przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu.
Porada
Blendery Bosch doskonale poradzą sobie ze zmiksowaniem warzyw. Dzięki temu twoja zupa będzie idealnie gładka i bez grudek.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Gdy dynia będzie miękka, całość zmiksuj blenderem na gładko. Dodaj pozostałe przyprawy i gotuj jeszcze kilka minut. W razie potrzeby dodaj niewielką ilość wody (100-200ml) gdyby zupa była zbyt gęsta.
Zupę podawaj ciepłą z dodatkiem pestek dyni, słonecznika lub z grzankami.
Komentarze